HEELS

HEELS

BOAT SHOES

BOAT SHOES

SS24: TINOS

SS24: TINOS

NEW STORE LOADING

NEW STORE LOADING

COMING NEXT

COMING NEXT

SS24 ARRIVALS

Summer birthday in the 90s.
/ Irene/ "Summer noon. I find myself at grandma's house. We are here to organize the classic surprise party. My two cousins and my sister are the birthday girls. Today it will be the happiest day of summer!”
/ Ioanna / "Today I came back from the beach and at home they were preparing a surprise party with balloons, party lights, flags, music and snacks for my tenth birthday. I removed the sand, I put on my lambada skirt and I directed to the dance stage with random steps. We sang the birthday song, and EVERYONE blew as hard as they could at the poor cake! That was the happiest day of Summer!"
Summer birthday 2024
/ ĒSIOT / "This year, I’ll be ten! As I will be blowing my candles, I will be thinking that the secret is to stay young (with a deep past), to seek out new places and not stop hoping for carefree Summers"
* Sometimes, seemingly unrelated stories are interconnected… and this is called life. Happy 10 :) SS24: TINOS (again ❤️)

Last Chance

local_shipping

Fast domestic delivery

€3 delivery by Speedex in GR. 1-3 days.
Free domestic delivery for orders over 250€.

public

Worldwide shipping

We love to travel the world. And so do our products. We send via Registered Hellenic Post.

phone

Appointment

Let’ s meet each other. Visit us after appointment:
+30 210 3600041

payment

Secure payments

All payment are secured and trusted.

ĒSIOT on Instagram

  • Αν έπρεπε να περιγράψω την περιοχή #vourni της Τήνου με δυο λόγια, θα έλεγα πως είναι χώμα που αρχίζει από το λόφο και τελειώνει στη θάλασσα. Στη διαδρομή το χώμα αυτό παίρνει διάφορες μορφές και δημιουργούνται πεδία οικειότητας. 
/ η αγαπημένη μας γωνιά στο @laspi.life /
  • Με τον Αρνάδο, όταν ήμουν μικρή, δεν είχα πολλά πάρε δώσε, τον αναγνώριζα από την κεραία του που φαινόταν σχεδόν από παντού και από τους αποκριάτικους χορούς που γίνονταν στο πιο extra large μαγαζί του νησιού, στην είσοδο του χωριού· Πιο πολύ τον Αρνάδο τον ήξερε η αδερφή μου, η Ειρήνη, που προχτές στο αυτοκίνητο μου έλεγε πως πήγαινε μικρή για κάλαντα μαζί με τη φίλη της τη Σοφία κι εγώ όταν το άκουσα αυτό γέλασα γιατί έκανα εικόνα δύο μικρούς ανθρώπους να τρέχουν με τα τριγωνάκια τους στα σοκάκια του Αρνάδου, ντυμένοι σαν κρεμμύδια· Μετά η Ειρήνη συνέχισε να μου γαργαλάει μνήμες: όταν χιόνιζε στην Τήνο, οι γονείς μας έβαζαν στο αυτοκίνητο και πηγαίναμε σε κάτι χωράφια του Αρνάδου για χιονοπόλεμο και χιονάνθρωπο, λογικό, αφού είναι το πιο ορεινό χωριό του νησιού· Τελικά, λίγους Αύγουστους πριν, βρέθηκα στην αυλή ενός παλιού κελαριού του χωριού, να ακούω ζωντανή μουσική, με θέα πιάτο τα φωτισμένα Κυκλαδονήσια, ε αυτό ήταν, μια δεύτερη φορά κάτσαμε μεγάλη παρέα στο καφενείο στην πλατεία και μετά στο ίδιο καφενείο ξανά και ξανά και ξανά· Έρχεται και το κερασάκι: Πέρσι η κυρία Τασία από το καφενείο, μας έφτιαξε παξιμάδια για την πρώτη έκθεση των ESIOT στο Μιλάνο και οι Ιταλοί ξέχασαν τι θα πει πανίνι· Συζητούσαμε, λοιπόν, με την Ειρήνη ότι είναι από τα λίγα μέρη στο νησί που διατηρούν ακόμα χαμηλό προφίλ και αυθεντικότητα και συμφωνήσαμε ότι το βάζουμε σε ξεχωριστή θέση, γι’ αυτό στα βαφτίσια των φετινών ESIOT δώσαμε το όνομά του σε μια απο τις ήρεμες δυνάμεις της συλλογής· Ρώτησα την αδερφή μου από πού βγαίνει το όνομα #arnados, δεν ξέρει, ούτε κι εγώ ξέρω, ούτε και η wikipedia, αν κάποιος όμως έφτασε ως εδώ και γνωρίζει, ας βάλει εκείνος την τελεία σε αυτήν την ιστορία·
  • Part 2: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ PARTY». Γιατί καμιά φορά αξίζει να βάζουμε τα καλά μας και να τη γιορτάζουμε τη ζωή. Σήμερα, θα γνωρίσετε το #portovavoura, την #komi και την #kalloni, την #drosou, το #mali και ακόμα 20 πολύ φίλους μας κωδικούς, άλλοι ψηλοί άλλοι χαμηλοί, δεν έχει σημασία το μπόι. Καθένας ξεχωριστός και σημαντικός, μαζεύτηκαν εδώ για το πάρτι των 10 χρόνων. 

SS24 HEELS
Online από σήμερα στο esiot.gr
Μεγέθη: 36-41
Dress code: Έλα όπως θες, αρκεί ν’ αγαπάς ESIOT 

Captured by @aggelospp 
Styling: @yiorgos.mesimeris 
Muah: @annabakatsaki 
Special thanks: @iasonas_kafetzis @laspi.life
  • Το χρονικό του δικού μας εργοταξίου περιλαμβάνει την πτώση του τείχους, πολλή αφρικανική σκόνη, κάτι από stranger things, star wars και μαύρες τρύπες και αρκετά πυροτεχνήματα. Μικρές και μεγάλες αλλαγές συνέβησαν αυτό το διάστημα και ακόμα συμβαίνουν, τις βλέπουμε να παίρνουν τελική μορφή και κάθε μέρα είμαστε όλο και πιο κοντά σε αυτό το νέο κεφάλαιο που ανυπομονούμε να διαβάσουμε.
/ η μυρωδιά της τελικής ευθείας: 🖌️🍊/
  • «Συλλογούλα θα βγάλετε φέτος;»
«Μπα. Για συλλογάρα το προορίζουμε το φετινό καλοκαίρι. Γινόμαστε 10 (χρονών) οπότε τα κόβουμε τα υποκοριστικά σιγά σιγά.»
*Υπολογίζοντας τους φετινούς κωδικούς συνεχώς χάνω το μέτρημα. Αρχίζει από «εξήντα…» πάντως, μπορεί και «εβδομήντα...» 
Το αδιαχώρητο. Το χάος το ίδιο. Το ωραίο. Το δημιουργικό.
  • «ΛΟΥ ή ΔΟΥ;» 
/ερώτηση ρουτίνας που μας έκανε ο μπαμπάς Σάββας όταν μπαίναμε στο αυτοκίνητο από το σπίτι για Χώρα Τήνου. Εμείς πάντα διαλέγαμε «ΛΟΥ» που σήμαινε Λαγκάδι γιατί η διαδρομή αυτή είναι πιο ωραία από την άλλη (από τότε το ταξίδι μέτραγε) /
*Καμιά φορά ακόμα ρωτάει «ΛΟΥ ή ΔΟΥ;» και πάντα ψηφίζω «ΛΟΥ» και μέσα μου χαμογελάω με τον γραφικό μας διάλογο. 
**Λαγκάδια υπάρχουν πολλά στην Τήνο, όμως το συγκεκριμένο Λαγκάδι καταλήγει στη θάλασσα και έχει θέα Μύκονο, Δήλο, Ρήνεια και αν η ορατότητα είναι καλή βλέπεις μέχρι Πάρο, Νάξο, άρα είναι το αγαπημένο μας. 

#lagkadi boat shoes SS24
  • «Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου τέταρτου του 21ου αιώνα θα γίνω 10. Θα’ ρθω Μάρτη μήνα. Εκεί που αλλάζει η μέρα και η ώρα.» Έτσι κι έγινε. 
Τα παπούτσια #koumaros ανέβασαν αυλαία (κάτι ξέρουν αυτά από θέατρο) μαζί με τα υπόλοιπα boat shoes της συλλογής #ss24, σηματοδοτώντας την αρχή της φετινής μας γιορτής. Ξεκίνησαν και οι ταράτσες. Τα νέα θα είναι open air από δω και μπρος. Καλή σεζόν, λοιπόν, σε ό,τι εποχιακό ξεκινάει με αγάπη για τον εκάστοτε τόπο 💙
  • SS24 / Part 1: «ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ». 
Βάρκα εντωμεταξύ δεν έχουμε. Έτσι κι αλλιώς, το ζήτημα είναι αλλού. Τι πού; Τα νέα boat shoes είναι online! 
Μεγέθη: 36-45, γιατί όλοι έχουν ψυχή.
Limited edition.
www.esiot.gr
  • Καλοκαιρινά γενέθλια κάπου στα 1990κάτι (η ακριβής ημερομηνία / χρονολογία δεν εξυπηρετούν τον σκοπό της ιστορίας και παραλείπονται για λόγους gdpr). 

/Αφήγηση νο1: Ειρήνη/
«Μεσημέρι καλοκαιριού. Βρίσκομαι στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού μαζί με τη μαμά και τις θείες. Μπροστά μου, ένα κουτί οικογενειακού παγωτού, γεμάτο πλαστικά ελατάκια, κύκνους και λαμέ φοίνικες, κοινώς στολίδια από παλιές έτοιμες τούρτες που είτε είχαν φέρει δώρο στον παππού, είτε ήταν από τα δικά μου Δεκεμβριανά γενέθλια. Σήμερα, δεν θα πάμε για απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα, ούτε θα ασχοληθούμε με το Πόρτο Βαβούρα γιατί έχουμε να οργανώσουμε το κλασικό πάρτι έκπληξη. Πρέπει να είμαστε ήσυχοι και γρήγοροι. Ώπα, ήρθε ο Πέτρος! Θα κουμαντάρει πού και πώς θα κρεμαστούν τα σημαιάκια, ο Νικηφόρος ετοιμάζει τη λίστα με τα παιχνίδια που θα παίξουμε, η Λία, η Τζοάννα και η αδερφή μου είναι οι εορτάζουσες. Οι δυο πρώτες κοιμούνται για να είναι φρέσκες τη στιγμή που η αδερφή μου θα γυρίσει από την παραλία με το walkman που δεν ξεκολλάει από τα αυτιά της. Εγώ τραγουδάω «άι στα κουνέλια ον δε φλορ», και ανυπομονώ να το χορέψουμε αργότερα, ενώ την ίδια στιγμή πηγαινοέρχομαι σα δαιμονισμένη μεταξύ δύο σπιτιών για να ελέγχω ότι δεν θα χαλάσει η έκπληξη. Είμαι σίγουρη πως δεν προσφέρω καμία βοήθεια, αλλά ακόμη πιο σίγουρη οτι το “ζω”. Σήμερα, είναι η πιο χαρούμενη μέρα του καλοκαιριού! 3 γενέθλια σε ένα party! Θα φυσήξουμε  2-3 τούρτες σε ένα καλοκαιρινό reunion. Σας αφήνω τώρα, άρχισε να μαζεύεται κόσμος κι εγώ ακόμα δεν έχω βάλει το κολάν μου»

/Αφήγηση νο2: Ιωάννα/
«Σήμερα, γύρισα απο τη θάλασσα και στο σπίτι ετοιμάζανε πάρτι έκπληξη. Μπαλόνια, λαμπάκια, σημαιάκια, μουσικές, μεζεδάκια, όλα αυτά για τα δέκατα γενέθλιά μου. Οι φίλοι είχαν αρχίσει να μαζεύονται και φορούσαν τα ωραία τους: καραμελένια βραχιολάκια, κολώνια λεμόνι, ελβιέλες με κόκκινα φωτάκια και γυαλιστερό ζελέ στο μαλλί. Πήγα κι εγώ να βγάλω την άμμο από τα πόδια και τ’ αυτιά μου, φόρεσα την αγαπημένη μου φούστα λαμπάντα και ξαναβγήκα στη γιορτή. Οι φίλοι μου έξω χόρευαν ήδη κάτι σαν χορό χωρίς βήματα. Τραγουδούσαν παράφωνα κάτι ξένα τραγούδια…(part 2 στο σχόλιο)
  • Το τέλος του 2023 μας βρήκε με σηκωμένα μανίκια, φόρμες, κατσαβίδια, ρολά bubble και κούτες, μια παραλίγο τενοντίτιδα και μικροτσιμπήματα στη μέση, να πακετάρουμε το Showroom στη Βουκουρεστίου. Μετά από 8 χρόνια  λειτουργίας, το Αθηναϊκό μας σπίτι αλλάζει και, όπως κάθε αλλαγή, έχει μέσα της τρέξιμο, χαρά, ανυπομονησία, νοσταλγία και συγκίνηση. Νεότερα για το νέο μας χώρο στην Αθήνα θα σας πούμε πολύ σύντομα. Για την ώρα θέλαμε να αποχαιρετήσουμε το 2023, αποχαιρετώντας την αγαπημένη μας Βουκουρεστίου 16 👋🥹❤️
  • Συνειρμοί εντός και εκτός κλίματος και κάτι σαν ευχή:

«Διχάζομαι αν η most wonderful time of the year είναι τα Χριστούγεννα ή το Καλοκαίρι. Με το καλημέρα σας όμως είπα ήδη αρκετά, ρισκάροντας να κατηγορηθώ για γραφικότητα. Δεν βαριέσαι, Χριστούγεννα έχουμε και υπάρχει χώρος για γραφικότητες. Να τα λέμε κι αυτά. 

Αλήθεια, πόσες φορές είπαμε «να τα πούμε» και δεν τα είπαμε; Μήπως να αρχίσουμε να τα ξαναλέμε πιο συχνά, σοβαρά αυτή τη φορά; Άραγε, τα λένε πλέον; Έχει καιρό να χτυπήσει το κουδούνι για κάλαντα. 

Θυμάμαι λοιπόν που παίρναμε, τότε που ήμαστε μικρότεροι, σβάρνα τα σπίτια στην Τήνο και λέγαμε τα κάλαντα και πολλοί είτε γιατί είχαν βαρεθεί να τ’ ακούνε, είτε γιατί μας λυπούνταν που ξελαρυγγιαζόμασταν, μας σταματούσαν στη μέση και μας εύχονταν «Και του χρόνου» και έβαζαν το μποναμά τους στο αυτοσχέδιο ταμείο ή μας κερνούσαν μελομακάρονο. 

Μια μικρή παρένθεση για όσους προτιμούν κουραμπιέδες από μελομακάρονα: Να θυμάστε, είμαστε ό,τι τρώμε. Όχι πως έχω κάποιο θέμα με τους… «κουραμπιέδες», φατε άφοβα, άλλωστε έτσι θα μείνουν περισσότερα από τα «καλά» για εμάς. Κλείσιμο παρένθεσης. 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Με γκλίτερ η χωρίς, στο σπίτι ή και όχι, με πολλούς ή λίγους και καλούς, εντός η εκτός κλίματος εντέλει, το σημαντικό είναι οι γιορτινές μέρες να μας βρίσκουν δυνατούς σωματικά και ψυχικά, με καρδιά γεμάτη σαν νεανική, δίπλα σε αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν, γιατί Χριστούγεννα χωρίς αγάπη είναι Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα my friends.»

🎄
  • From heels to flatforms, flat, trekky and new foamy sole sandals, they are all designed / handmade / lovemade in Greece. Our SS24 collection is lying under an olive tree and free birds are singing a summer song from the future. 

Come up and meet us ☀️

Micam Rho Fiera 17-20/9/23
ĒSIOT: Hall 4, Stand A07
  • Υπάρχουν μήνες με δυο φεγγάρια και έναν ήλιο δυνατό σαν γροθιά. Είναι μήνες ικανοί για όλα. Αύγουστε, καθώς σβήνεις, άσε κι ένα φως ανοιχτό, μην ξεχνιόμαστε ☀️🙏🏼
  • Σήμερα συνάντησα μια αμμουδιά που δεν είχε πάρε δώσε με κανένα κύμα. Και σκέφτηκα «κοίτα να δεις, δεν ζευγαρώνουν πάντα οι αμμουδιές με τις θάλασσες». Μπορεί παλιά εδώ και να υπήρχε μια θάλασσα ή μπορεί και να μην. Σημασία έχει πως τώρα στέκεται μπροστά μου ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του νησιού: η έρημος της Λήμνου. Η μοναδική έρημος της Ευρώπης.
Την λενε #ammothines κι έχει το χρώμα μιας συνηθισμένης αμμουδιάς, μόνο που δεν είναι.
  • Μπορεί επειδή τα μάτια της βλέπουν το ηφαίστειο απέναντι και μια θέα ασύλληπτη, όλα της τα κλικ να καταλήγουν να μοιάζουν με ποιήματα.
  • Το καλοκαίρι το πίνεις στο ποτήρι. Το φοράς. Το κοιτάς κατάματα και του χαμογελάς όσο κάθεται απέναντί σου. Ναι, έχει κι αλλού να πάει. Και να μη λυπάσαι που δεν θα μείνει για πολύ, να χαίρεσαι που πάντα θα έρχεται γι’ αυτόν που το περιμένει. Παιδιά, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, είναι 10 Αυγούστου, και σχεδόν ντάλα μεσημέρι. Στην υγειά του «εδώ και τώρα» που σαν αυτό δεν έχει.
  • Γεια! Είμαι η Ειρήνη,
Το τελευταίο μου post εδώ, έγινε στις 30/8/16, μέχρι να αναλάβει η @ioannasioti αυτή τη δουλεια που καθόλου δε με χάλασε, καθώς είμαι από αυτούς που βαριούνται τα posts ισως πιο πολύ κι απο το σιδέρωμα, το ξεσκόνισμα και όλα τα συναφή. Φαντάσου(!)
Αυτή τη στιγμή είμαι λιγο μετά το Κάβο Ντόρο, η θάλασσα φαντάζει πιο μπλε από ποτέ και έχω ένα συναίσθημα οτι πάω να κατακτήσω τον κόσμο; Οτι τώρα ξεκινάει η ζωή; Δεν ξέρω ακριβώς! Πάντως κάτι έντονο κι ας επιστρέφω για πολλοστή φορά στον τόπο που με γέννησε, στις Κυκλάδες!
Είναι Κυριακή 6 Αυγούστου και έχω χάσει ήδη 16 ώρες από τα γενέθλια της αδερφής μου. Αν εξαιρέσεις την περσινή χρονιά,και το 2015, τα άμεσως προηγούμενα γενέθλια της Ιωάννας που θυμάμαι να είμαι εκεί, ήταν όταν εκείνη γινόταν 22. Μάλιστα θυμάμαι(γιατί φροντίζει συχνά πυκνά να μου το υπενθυμίζει) οτι είχα πετάξει την επική ατάκα «αλήθεια τωρα;22?Στη θέση σου θα χα αυτοκτονήσει!» Ασχολιάστο-σας παρακαλώ, γιατί πέρασα τα 22 κατα πολύ και είμαι ακόμα εδώ!💪🏻
Αυτή πάλι φροντίζει να ναι πάντα παρούσα στα δικά μου· βέβαια προσπαθω πάντα να σκέφτομαι πως εκείνη είναι ο Αύγουστος(ενώ εγώ ο Δεκέμβρης)που πάντα και οι δυο τον 8ο μήνα στις αρχές, κανονίζαμε να τριγυρνάμε τα νησιά. 
Για τα φετινά γενέθλια όμως, γι’αυτά τα συγκεκριμένα, θα επάνδρωνα και πυραυλο ώστε να μη τα χάσω.
Δεν ξέρω αν είμαι η καλύτερη αδερφή του κόσμου, ξέρω όμως οτι χωρίς την αδερφή μου δε θα ταν τίποτα το ίδιο.
Είναι το 1ο post των esiot αφιερωμενο σε εκεινή; Είναι. Είναι η αδερφή μου από τα πιο δημιουργικά, ταλαντούχα άτομα που γνωρίζω; Ξεκάθαρα!
Της αξίζουν όλες οι χαρές της πλάσης; Της αξίζουν και δε σηκώνω κουβέντα. 
Να τα εκατοστίσεις Μπρουλη! Έρχομαι να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο παρέα:)

Ακολουθεί αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό, ένεκα της ημέρας, από την ένδοξη βίντατζ Tήνο☀️
(σε όλες υπάρχει 1Γιάννα)
Ξέρω ότι πολλοί θα ταυτιστείτε με την τελευταία φωτογραφία. Θυμάμαι σα χθες τη στιγμή που έγινε το κλικ(την είχε στήσει  στο ταρατσάκι του γκαράζ, στο σπίτι του παππού και της γιαγιας, η θεία μου η Γεωργία)κι από τότε, όποτε πέφτω πάνω της, νιώθω οτι μάλλον αγγίζω το definition της γαλήνης.
Και τελικά καταλήγω πως είναι τύχη και υγεία να μεγαλώνεις🤍
@irenesioti
  • Σε πάω περίπου ένα χρόνο πριν, στον Σεπτέμβριο του 22,  τότε που συζητούσαμε ποιος να είναι ο προορισμός των ESIOT για το επόμενο καλοκαίρι. Ψάχναμε ένα νησί που να θυμίζει αγάπη και να μοιάζει με φως και να χωράει έναν ολόκληρο πλανήτη. Και το βρήκαμε. Λήμνος 2023 / πρωτεύουσα #myrina ή αλλιώς όλα τα παραπάνω ή απλώς ευτυχία που υπάρχουν ακόμα μέρη σαν αυτό στους χάρτες μας.